Kwaliteit in veiligheid

  Contact opnemen

  Brandwachten

  Brandwachten zijn mannen en vrouwen die gedegen zijn opgeleid in het veiligheidsspectrum en worden ingezet op advies en last van gemeenten, verzekeringsmaatschappijen en preventiemedewerkers van de brandweer en overige bedrijven of organisaties.

  Brandwachten verrichten veiligheidstoezicht op werkzaamheden waar risicobeperking gewenst is. Hierbij kan het gaan om het lopen van (brand-)veiligheidsrondes in een logistieke omgeving, winkelcentra, op bouwlocaties, industrieën, petrochemische plants, op scheepswerven, havens op zeeschepen in onderhoud, bij bedrijven, zorginstellingen, theater of TV producties en bijvoorbeeld bij grote evenementen op tijdelijke locaties.

  De veiligheid van uw medewerkers en uw organisatie gaat boven alles! De Brandwacht wordt ingezet als toezichthouder op het vlak van veiligheid.

  Een Brandwacht houdt zich bezig met brandpreventie, brandveiligheid en arbeidsveiligheid. Zo creëert u een veilige werkplek voor uw medewerkers en als er een calamiteit ontstaat weet de Brandwacht exact hoe te handelen volgens welke voorschriften.

  Direct inhuren

  Mangatwachten / Gasmetristen

  Een vlekkeloos verloop
  Uw productiestop of Turnaround dient veilig en vlekkeloos te verlopen zonder stagnatie. De mangatwachten en gasmetristen van VGN worden landelijk ingezet voor toezicht van besloten ruimtes bij industriële opdrachtgevers zoals de petrochemie, olie- en gasindustrie, offshore, maritieme sector, scheepswerven en de weg- en waterbouw.

  Randvoorwaarden
  Onze mangatwachten en gasmetristen borgen dat aan alle randvoorwaarden is voldaan en dat er geen explosieve of toxische stoffen aanwezig zijn. Ze controleren of de (besloten) ruimte veilig is om in te werken en bewaken de veiligheid van de medewerkers die in de ruimte werken. Indien de werkzaamheden gereed zijn, zijn zij de laatste die de werkplek verlaten.

  Direct inhuren

  Industriƫle Brandwachten

  Risicovolle werkzaamheden
  De industriële brandwachten of veiligheidswachten van VGN houden toezicht bij risicovolle werkzaamheden en bij brandgevaarlijke situaties zoals heetwerkzaamheden, onderhoudswerk en lassen- en slijpen.

  Gecertificeerd
  In geval van een calamiteit grijpen ze direct in. Onze brandwachten zijn gecertificeerd in gasmeten, kleine blusmiddelen en water- en schuimvoerende armaturen, mangatwacht of brandwacht en VCA basis of VCA VOL. Daarnaast kunnen ze eerste hulp verlenen.

  Direct inhuren

  Safety Supervisor MVK-Safety Officer

  Safety Supervisor:
  Onze Safety Supervisors zijn middelbaar veiligheidskundigen (MVK) en houden toezicht op werkzaamheden die door eigen collega's of derden op de site worden uitgevoerd. Hierbij zorgen de Safety Supervisors ervoor dat de werkzaamheden op een correcte en veilige manier volgens de geldende bedrijfsregels en wet- en regelgeving worden uitgevoerd.

  De taken van een Safety Supervisor kunnen o.a. zijn:

  • Projectmatig leidinggeven aan een team van veiligheidsmedewerkers (mangatwachten, brandwachten);
  • Opstellen van procedures en instructies voor VGM-zaken;
  • Opstellen, beoordelen en controleren van TRA’s;
  • Geven van veiligheidsinstructies (Toolbox);
  • Uitschrijven van werkvergunningen en de coördinatie hiervan.

  Een Safety Supervisor van VGN coördineert, controleert en observeert bij projecten waarbij meerdere veiligheidsmedewerkers werkzaam zijn. Vanuit zijn jarenlange ervaring en goede leidinggevende capaciteiten geeft hij leiding als operationeel veiligheidskundige en adviseert hij onze opdrachtgevers op het gebied van HSE. Deze opdrachtgevers zijn veelal actief binnen de petrochemische / zware industrie. De Safety Supervisors van VGN Safety B.V. denken met de klant mee en voorzien ze van de juiste ondersteuning op het gebied van HSE.

  Safety Officer 
  De Safety Officers van VGN Safety B.V. denken met de klant mee en nemen u relatief makkelijke werkzaamheden uit handen zoals bijv. het in- en uitschrijven van bezoekers, wegen van vrachtvervoerders, controle op vergunningen en veiligheidsronden lopen. Daarnaast kunnen zij fungeren als BHV-er.

  Direct inhuren

  Bedrijfshulpverleners BHV

  Tijdelijk geen BHV’ers voorhanden? Huur een professionele Brandwacht / BHV’er van VGN! ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ en ‘waar gewerkt wordt, vallen spaanders’. Twee spreekwoorden die duidelijk maken dat een werkgever er op voorbereid moet zijn dat in zijn bedrijf een ongeval en/of brand kan voorkomen worden. Van een werkgever wordt verwacht dat hij van tevoren goed nadenkt over de mogelijke risico’s en over de beperking van die risico’s; de bedrijfshulpverlening.

  VGN levert in heel Nederland professionele Brandwacht / BHV'ers. Onze Brandwacht / BHV'ers staan 24 uur per dag 7 dagen per week klaar voor uw veiligheid. Onze Brandwacht / BHV’ers hebben ruime ervaring en zijn in het bezit van de vereiste certificaten. Zij zijn preventief aanwezig en kunnen daarnaast repressief optreden i.g.v. een daadwerkelijke calamiteit.

  Direct inhuren

  Meer informatie of een vrijblijvende afspraak?